yoga homepage

Yoga

Door Yoga en Meditatie ontspan je en gaat je energie vrij stromen. Je komt in contact met je innerlijke kracht, via bewuste aandacht voor je lichaam en ademhaling.
Klik hier.

actieve meditatie

Actieve meditatie

Een actieve meditatie is een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. De meditatie wordt op muziek gedaan.
Klik hier..

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van nieuws en cursusaanbod? Schrijf je dan in voor de gratis email-nieuwsbrief:
Joomla Extensions powered by Joobi

Lees hier alle nieuwsbrieven

Workshops / Cursussen

weerbaarheid vrouwenWeerbaarheid voor Vrouwen

Wat is weerbaarheid?

Als je weerbaar bent, sta je voor jezelf. Je komt op voor jezelf, vanuit je eigen kracht en op een manier die bij jou past. Je komt op voor jezelf, op zo'n manier dat je je eigen grenzen, maar ook die van een ander respecteert. Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid, is een gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en veilig voelen. Vanuit dit gevoel kun je vanuit kracht voor jezelf opkomen en/of zo nodig hulp halen.

Inhoud weerbaarheidstraining

In een cursus weerbaarheid ontdek je geleidelijk je eigen kracht en mogelijkheden. Je leert je op een weerbare manier op te stellen in lastige en bedreigende situaties. Er worden verschillende werkvormen gedaan, die je helpen te kijken naar je mogelijkheden en niet naar hun onmogelijkheden. Er worden bijvoorbeeld stemoefeningen gedaan, er wordt gewerkt aan stevig staan en je leert fysieke zelfverdedigingstechnieken. Er wordt ook gekeken op welke manier je het beste tegen iemand iets kunnen zeggen, wanneer hij of zij iets doet wat je niet bevalt. Daarnaast bekijken we hoe je kunt weglopen of om hulp kunt vragen. Vanzelfsprekend komen ook de juridische aspecten van weerbaarheid en zelfverdediging aan de orde. Kortom: Je leert je eigen kracht ervaren en kunt die inzetten als dat nodig is.

Een cursus weerbaarheid bestaat uit 10 lessen van 1½ uur. Binnen deze cursus worden de fysieke, emotionele, sociale en mentale onderdelen geïntegreerd aangeboden. Fysieke, emotionele, sociale en mentale weerbaarheid versterken en ondersteunen elkaar. Van daaruit ontwikkel je innerlijke kracht en kom je sterker in je schoenen te staan.