yoga homepage

Yoga

Door Yoga en Meditatie ontspan je en gaat je energie vrij stromen. Je komt in contact met je innerlijke kracht, via bewuste aandacht voor je lichaam en ademhaling.
Klik hier.

actieve meditatie

Actieve meditatie

Een actieve meditatie is een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. De meditatie wordt op muziek gedaan.
Klik hier..

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van nieuws en cursusaanbod? Schrijf je dan in voor de gratis email-nieuwsbrief:
Joomla Extensions powered by Joobi

Lees hier alle nieuwsbrieven

Workshops / Cursussen

psychofysieke hulpverleningPsychofysieke Hulpverlening (PFH)

BALA biedt PFH aan voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Soms is iemand meer gebaat bij een individueel traject, dan bij een groepstraject. Er is meer ruimte voor specifieke vragen en behoeften. Via  de lichaamsgerichte methodiek van PFH, kun je leren om (lichaams)signalen te herkennen, voordat de zelf ervaren problemen verergeren. Hierdoor kun je optijd maatregelen nemen om je beter te voelen en dichter bij jezelf te blijven. Ook kun je met behulp van lichaamsgerichte oefeningen gewoontes en gedragingen bij jezelf ontdekken, waardoor er een keuzemoment komt, voordat je handelt.

PFH voor kinderen en jongeren

Tijdens dit traject wordt praten gecombineerd met elementen uit de Weerbaarheid, Sociale Vaardigheid, NLP en Kinder/jongerenyoga. Er wordt gewerkt op een fysieke manier, door de kinderen en jongeren met oefeningen te laten ervaren waar we over praten. Voorbeelden van oefeningen zijn houdingsoefening, stemgebruik, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Zoals Confusius zei: alleen door iets te doen, kunnen mensen begrijpen wat er wordt gezegd en kunnen ze hun leven sturing geven. En dit geldt helemaal voor jonge mensen!
Kinderen en jongeren kunnen begeleiding krijgen in hun proces van weerbaarheid, grenzen voelen en aangeven, sociale ontwikkeling, ontspanning en loslaten. Er is ook specifiek aandacht voor Hoog Sensitieve kinderen (HSP) en Indigo (nieuwe tijds) kinderen. De thema's die aan bod komen, worden met de kinderen, jongeren en hun ouders besproken en hierop wordt een plan gemaakt. De duur van het traject is afhankelijk van de vraag.

PFH voor volwassenen

Binnen dit  traject worden gesprekken gecombineerd met elementen uit de Weerbaarheid, NLP, Slaapcoaching, Oplossingsgericht werken en Yoga. De consulten worden gedaan op een fysieke manier, door je d.m.v oefeningen te laten ervaren waar we over praten. Zoals Confusius zei: alleen door iets te doen, kunnen mensen begrijpen wat er wordt gezegd en kunnen we ons leven sturing geven. Volwassenen kunnen consulten krijgen in hun proces van weerbaarheid, grenzen voelen en aangeven, sociale ontwikkeling, ontspanning en loslaten. De thema's die aan bod komen, worden besproken in de intake en hierop wordt een plan gemaakt. De duur van het traject is afhankelijk van de vraag.