yoga homepage

Yoga

Door Yoga en Meditatie ontspan je en gaat je energie vrij stromen. Je komt in contact met je innerlijke kracht, via bewuste aandacht voor je lichaam en ademhaling.
Klik hier.

actieve meditatie

Actieve meditatie

Een actieve meditatie is een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. De meditatie wordt op muziek gedaan.
Klik hier..

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van nieuws en cursusaanbod? Schrijf je dan in voor de gratis email-nieuwsbrief:
Joomla Extensions powered by Joobi

Lees hier alle nieuwsbrieven

Workshops / Cursussen

Weerbaarheidstraining op scholen

 

 


BALA biedt ook weerbaarheidstrainingen aan op scholen. Er is keus uit verschillende trainingen:

 


Weso-training (voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs)

Weso-training is een training Sociale Vaardigheden en Weerbaarheid voor kinderen in het basisonderwijs.
De bedoeling van deze training is om een positief groepsklimaat in de groep te stimuleren.
De training bestaat uit 10 lessen van een uur, waarin aandacht wordt besteed aan verschillende thema’s zoals: hoe sta je stevig op je benen, gevoelens herkennen en benoemen, lichaamshouding -en taal, grenzen voelen en aangeven, voor jezelf opkomen en pesten. De specifieke thema\'s worden vastgesteld in overleg met de groepskrachten. Jongens en meisjes krijgen apart.
Elke leerling ontvangt een werkschrift met daarin een samenvatting van de les en vragen over deze les. Dit werkschrift is bedoeld ter verwerking van de verkregen informatie door de kinderen, en is ook bedoeld om ouders te betrekken bij deze training.

Marietje Kessels Project (voor groep 7 en 8 in het basisonderwijs)

Het Marietje Kessels Project (MKP) heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Veel scholen hebben dit preventieproject tot grote tevredenheid uitgevoerd. Het project is gericht op preventie van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van kinderen, zowel door leeftijdsgenoten als door volwassenen. Het gaat bijv. om seksueel misbruik en intimidatie, kindermishandeling en pesten.
Het doel is enerzijds het vergroten van de weerbaarheid om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van machtsmisbruik, anderzijds het voorkomen dat kinderen zichzelf schuldig maken aan grensoverschrijdend gedrag. De primaire doelgroep van dit project is groep 7 en 8 van het basisonderwijs, jongens en meisjes in de leeftijd van ongeveer tien tot dertien jaar. Jongens en meisjes krijgen apart les.

Rots en Water training (voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs)

De Rots en Water training is afgeleid van de psychofysieke en doelgroepgericht methode die wordt gebruikt voor de weerbaarheidstraining voor vrouwen. Jongens hebben echter een andere benadering nodig. Fysiek bezig zijn is voor jongens de weg naar interne communicatie. Hier wordt daarom de nadruk op gelegd door veel te bewegen/ervaren en minder te praten. Er wordt gewerkt met de metaforen Rots en Water. Rots staat voor ´je gaat je eigen weg, je blijft bij jezelf´. Water staat voor ´je maakt contact met de ander, je communiceert met de ander´. Door de cursus Rots en Water krijg je inzicht in je eigen kracht en je eigen mogelijkheden. De cursus is inmiddels ook geschikt gemaakt voor meiden.
Een cursus Rots en Water bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Binnen deze cursus worden de fysieke en mentale onderdelen geïntegreerd aangeboden. Kijk voor meer informatie over de inhoud hier.

Basiscursus Weerbaarheid (voor jongeren binnen het Voortgezet Onderwijs)

Het doel van de Basiscursus Weerbaarheid binnen het Voortgezet Onderwijs is om de weerbaarheid van de jongeren te vergroten, door ze hun eigen grenzen te leren kennen en ervaren en die van een ander te herkennen. Nadruk ligt vooral op het verbaal voor zichzelf opkomen en te blijven communiceren met de jongeren in hun omgeving. De cursus is een samentrekking van Rots en Water en Weerbaarheidtraining. Er worden verschillende werkvormen gedaan, die de jongeren helpen te kijken naar hun mogelijkheden en niet naar hun onmogelijkheden. Door de training wordt een positief groepsklimaat gestimuleerd.

Basiscursus Weerbaarheid (voor volwassenen binnen het Middelbaar en Hoger Beroepsonderwijs - SPW/SPH/MWD/Pedagogiek/Social Work/CMV)

Doel van de Basiscursus Weerbaarheid binnen het Beroepsonderwijs, is om studenten bewust te maken van hen eigen weerbaarheid en de weerbaarheid van hun toekomstige clienten. Het ontdekken van je eigen grenzen en het aanvoelen van de grenzen van je client zijn van wezenlijk belang om een goed hulpverleningstraject op te zetten.

Binnen de cursus worden fysieke en mentale onderdelen geïntegreerd aangeboden. Fysieke en mentale weerbaarheid versterken en ondersteunen elkaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn Gronding (stevig op je benen staan), Ademhaling (kracht halen uit de buikademhaling), Houding en uitstraling (hoe kom ik over op anderen), Stem (stem gebruiken als kracht), Nee-zeggen (je eigen grenzen aangeven), Trap- en stoottechnieken (kracht ervaren en verdedigen, Loskomen uit verschillende grepen.

Docente: Elbrecht Claus 


Tarieven:

Voor informatie over de kosten van een training, neemt contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0641284993  (met uitzonder van de GWC-training, zie informatie hierboven).


Wil je een training op school aanbieden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je je personeel een training aanbieden? Kijk dan bij Weerbaarheid binnen Bedrijven.