bla

BALA meets BIVA!

Begin 2015 heeft BALA zich verbonden met het Pindakaasproject van de organisatie BIVA (Bivamuntuyo) in Oeganda: een landbouwproject, met als doel om ondervoeding bij kinderen te voorkomen en te behandelen. Veel kinderen in Oeganda zijn ondervoed, doordat ze veel eenzijdig voedsel eten. Het Pindakaasproject richt zich op het trainen van moeders in het verbouwen van pinda’s en het produceren van voedzame pindakaas, die de gezondheid van het ondervoede kind verbetert. Tegelijkertijd worden er voedingstrainingen gegeven in dorpen en klinieken, zodat ondervoeding eerder herkend wordt.

 

Daar het Pindakaasproject een kleinschalig project is, waar geen geld aan de 'strijkstok' blijft hangen en Elbrecht de mensen van het project persoonlijk en al lange tijd kent, voelt het goed om met BALA op deze manier sociaal te ondernemen.

Een aantal keren per jaar vraagt BALA daarom aandacht voor BIVA, en werkt BALA mee aan acties die vanuit Nederland worden opgezet.

 

 

Update uitgaven ingezamelde geld

Van het BALAgoesOeganda-geld wat afgelopen jaar is ingezameld, is een weegschaal gekocht om de grote pindazakken te wegen. Er is ook een nieuwe motor voor de maismolen aangeschaft. De maismolen bestaat uit 2 machines, de ene haalt de schilletjes van de mais af en de andere machine maalt de mais tot bloem. Voorheen was er maar 1 motor en deze moest dan steeds van de ene machine op de andere machine worden aangesloten. Erg onhandig en mensen moesten lang op hun maisbloem wachten. Nu is er tweede motor, ...zodat allebei de machines tegelijk kunnen draaien en er sneller en meer maisbloem op een dag kan worden gemaakt. De motor koste 750 euro. Er was al 600 euro en er is nu 150 euro vanuit het BALAgoesOegandaproject bijgelegd zodat de motor kon worden aangeschaft. Ze zijn er erg blij mee, want de machines draaien nu dagelijks om oa maisbloem, sojabloem, casavabloem en pompoenbloem te maken.
Ook zijn inmiddels alle zaden en mest voor het nieuwe plantseisoen gekocht van het BALAgoesOeganda-geld. Het land is ook gereed gemaakt en volgende week wordt er geplant. Het wachten is nu alleen nog steeds op regen....!

Bezoek Oeganda

Afgelopen juli 2015 ben ik samen met mijn kinderen vanuit Wergea naar Oeganda gevlogen om het ingezamelde geld met een bedrag van maar liefst 2500 euro, naar BIVA te brengen. Binnenkort vind je hier een verslag met verantwoording van het geld wat we met elkaar bij elkaar hebben weten te brengen!

Warme groet, Elbrecht

Update #balagoesoeganda

Inmiddels zijn alle ingezamelde bedragen voor het Pindakaasproject van BIVA bij elkaar opgeteld.

Het totaalbedrag is geworden....... (trommelgeroffel )...2330,98 euro! !!!!!

Daarnaast nemen we ook nog 3 volle koffers kleding mee. Wat zijn we hier ongelooflijk blij mee!

We willen bij deze alle mensen die zich hebben ingezet voor het project, op wat voor manier dan ook, vanuit de grond van ons hart bedanken.

Wil je weten hoe het geld terrecht komt? Blijf facebook volgen en voel je ook vrij om informatie op te vragen.  Van alle uitgaven wordt een overzicht gemaakt, zodat je kunt kijken waar het geld is besteed!
https://www.facebook.com/balagoesoeganda?ref=hl 

 

BALAgoesOeganda-acties

Nog zo'n 6 weken te gaan, voordat ik samen met mijn twee mooie dochters het vliegtuig instap richting Oeganda. Op allemaal verschillende manier zijn we geld met elkaar aan het inzamelen voor het Pindakaasproject. Hieronder vind je de acties van dit moment op een rij!

 

- Verkoop kettingen en armbanden uit Kampala/Oeganda
Vanuit Kampala zijn prachtige armbanden en kettingen overgevlogen. Mooie kleuren en goede kwaliteit! De opbrengst gaat volledig naar het Pindakaasproject. Voel je vrij om bij BALA naar binnen te lopen of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mocht je interesse hebben!

 

armbandoeganda

kettingenoeganda

 

 

-Verkoop mei-editie yogablad Yogi
Deze maand kun je de Yogi kopen bij BALA. Voor de zelfde prijs als in de winkel. Echter gaat bij BALA 1,50 per verkochte Yogi naar het Pindakaasproject! En een leuk details: in deze editie sta ik zelf met een collumn! Dus, wil je mijn verhaal lezen? Koop dan de Yogi bij BALA!

yogimei

 yogimei2

- Hardlopen voor Oeganda

Liesbeth Hiddema van Skelp loopt de halve marathon voor het Pindakaasproject! Door het sponsoren van haar loop, kun je zelf ook nog een mooi en gratis product winnen van Skelp óf BALA (te denken valt aan een gratis folderontwerp van Skelp of een gratis strippenkaart bij BALA). Voor meer informatie kun je op de volgende link klikken: http://www.skelp.org/hardlopen-voor-oeganda

 

 - Pinda-Hightea en kledingactie op Sint Paulusschool
In de klassen van Hester en Fardau, maar ook in alle andere klassen van de midden- en bovenbouw, lopen een maand lang allemaal acties voor Oeganda. Over 2 weken is er bij Hester bijv. een Pinda-Hightea in de klas, waarvoor ze al druk Pindakaas aan het maken zijn. Bij Fardau in de klas hebben ze een inzameling van kleding gedaan, die binnenkort op school wordt doorverkocht. Alle opbrengsten gaan naar het Pindakaasproject!

 

- Speciaal Oegandabrood bij Bakkerij Teije de Boer
De actie met de zelfgemaakte Pindakaas is afgelopen. Alle pinda's én pindakaaspotten zijn op! Geweldig!!! Gelukkig blijft Bakker Teije de Boer nog wel het overheerlijke Oeganda-brood verkopen, waarvan een deel van de opbrengst naar het Pindakaasproject gaat.

Op de hoogte blijven

Er is geen lijst beschikbaar.
Joomla Extensions powered by Joobi

Lees hier alle nieuwsbrieven

Workshops / Cursussen