bla

Komende vrijdag: STOP-DANCE van Veet Marco

 

Vrijdag 6 november van 19.30 - 21.00 kun je weer komen bewegen en dansen tijdens een Dynamische Meditatie. Dit keer doen we de STOP-DANCE van Veet Marco. Met lekker opzwepende Trance-muziek!.
In deze meditatie wordt een oude meditatie techniek toegepast: energie in beweging brengen en dan plots stoppen en met het bewustzijn naar binnen vallen en wakker worden.
Bij STOP-DANCE dans je tot de muziek stopt en dan bevries je als een standbeeld tot de muziek je weer in beweging brengt. Als de muziek verdwijnt ga je liggen en doe je niets. Als de gong gaat is de meditatie afgelopen. De dansmeditatie bestaat uit 7 dansfases en 1 meditatiefase en duurt ongeveer 60 minuten.
Bijdrage: 15 euro. Locatie: De Doas, Leeuwarden. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te reageren op deze nieuwsbrief.
Tot vrijdag!

De komende maanden kun je met regelmaat op de vrijdagavond meedoen aan een workshop. Hieronder vind je de data. Klik voor meer informatie over de inhoud van de workshop op de link.

Vrijdagavond 25 september: YinYoga met Klankschalen
Vrijdagavond 23 oktober: Dynamische Meditatie - De 5Ritmes van Gabrïelle Roth
Vrijdagavond 20 november: YinYoga met Klankschalen
Vrijdagavond 18 december: Dynamische Meditatie - Kundalini-Meditatie van Osho

Alle workshops zijn van 19.30 - 21.00. Bijdrage: 15 euro.
Opgave kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de WhatsApp

Wat een bijzonder Yogaseizoen hebben we achter de rug. Van yurt, naar zaal, naar online en naar buiten. Het heeft wel wat gevraagd aan flexibiliteit van ons allemaal. En wat ben ik dankbaar dat die flexibiliteit er was! Want: uiteindelijk hebben we toch maar mooi Yoga met elkaar kunnen beleven!

Omdat het zo'n bijzonder seizoen was, wil ik het seizoen ook graag bijzonder en in verbinding met elkaar afsluiten. Daarom nodig ik jullie uit om op vrijdagavond 3 juli van 19.30 - 21.30 deel te nemen aan een mooie avond in de buitenlucht in Nij Beets. Om 19.30 starten we met de Hartchakrameditatie op muziek van Karunesh. Vervolgens is er de mogelijkheid om in stilte een labyrint te lopen (zie onderste foto). We eindigen met een kop thee met wat lekkers.

Het zou leuk zijn als je er bij kunt zijn. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de app. Na aanmelding krijg je alle informatie toegestuurd.

Een vrije donatie voor deze avond is welkom.

Namasté,
Elbrecht

Het zingen van een mantra kun je zie als een vorm van meditatie. Door het zingen richt je de aandacht naar binnen en ben je volledig aanwezig in het moment. Doordat de tekst zich steeds herhaald kun je je mee laten voeren door de klank van de eeuwenoude heilige woorden en de dragende melodie.
Er wordt van mantra's gezegd dat, door de mantra te zingen of er naar de luisten, de deur wordt  geopend naar een hoger bewustzijn. Bovenal is het zingen van mantra's verbindend. Verbindend met jezelf, verbindend met de anderen die meezingen en verbindend met het universum.

De avond is opgebouwd uit het afwisselend zingen van een mantra en een wat langer moment van stilte en meditatie.

Wees welkom om op vrijdagavond 13 maart van 19.30 - 21.00 met Elbrecht&Evert mee te zingen met mantra's in verschillende talen en uit verschillende tradities!
Opgave kan tot vrijdagmiddag 16.00. Eigen bijdrage: 15,00 euro. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Achter de Hoven 299 te Leeuwarden


Op vrijdagavond 14 februari van 19.30 - 20.30 kun je in het kader van Valentijnsdag bij BALA deelnemen aan de Hartchakrameditatie van Karunesh.
Het hartchakra is het centrum van de liefde, de geborgenheid en het medeleven. Dit chakra maakt het mogelijk een liefdevol contact te hebben met een ander zonder gedreven te worden door egoïstische motieven en maakt het mogelijk de eigen grenzen te verleggen.
De Hartchakrameditatie is bijzonder geschikt om het hartchakra te reinigen en te openen. Het is een dynamische, zachte meditatie, bestaand uit een dansgedeelte en een meditatief gedeelte. De Hartchakrameditatie stelt je in staat om je leven meer vanuit het hart te ervaren,
Opgave kan tot vrijdagmiddag 16.00. Eigen bijdrage: 12,50 euro. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je bent welkom!

Met regelmaat biedt BALA workshops aan. Hieronder vind je de nieuwe data t/m december 2019:

 

Dynamische Meditatie: 20 september (Hartchakrameditatie II van Karunesh) en 15 november 2019 (Kundalinemeditatie van Osho) van 19.30 - 21.00 . Inbreng: 12,50 euro. Klik hier voor mee info.

 

Samen met Akkelien Medina Ekkers biedt BALA op 5, 12 en 19 juni een Yoga-Drieluik aan in de Ger op Frijlân.

Tijdens elke sessie van de Yoga-Drieluik starten we met het aanleren en ervaren van diverse meditatie- en ademtechnieken. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende invalshoeken en vormen van Yoga. Elke sessie ronden we af met NidraYoga (de slaap van de yogi's).

Heb je zin om je kortdurend op een intensieve manier te verbinden met yoga? Wil je graag meer leren over de achtergrond van meditatie en yoga? Kortom: vind je het leuk om het Yoga-Driekluik te volgen?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Frijlân, Boksumerdyk 5 te Leeuwarden.
Data: 5, 12 en 19 juni.
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Investering: € 75.- (Een losse sessie volgen kan ook en kost € 27,50)

We ontmoeten je graag!

Hartegroet van Akkelien Medina en Elbrecht
www.akkelienmedina.nl
www.balawergea.nl

Op vrijdag 15 maart kun je van 19.30 - 21.00 deelnemen aan de Kundalini-meditatie van Osho.

De Kundalini-meditatie is een actieve meditatievorm. Het afwisselend iets heel actiefs doen en dan tot stilte komen is een doeltreffende manier gebleken om onrust en stress om te zetten tot stilte en in balans zijn. Osho werkte heel bewust met de twee kanten: zijn actieve meditatietechnieken bestaat uit het combineren van westerse bio-energetische methoden met oosterse vormen van meditatie. Een actieve meditatie pakt zowel het probleem van de moderne hectiek en stress alsook het lage energieniveau waarmee mensen vaak hebben te kampen aan en is in wezen een zeer simpele methode waarbij het lichaam in trilling wordt gebracht.
De Kundalini-meditatie bestaat uit een kwartier schudden/trillen (vanuit je voeten), een kwartier jezelf laten gaan in dans en spontaan bewegen, een kwartier stil zitten of staan en luisteren naar muziek en een kwartier op de grond liggen en in stilte alles wat zich voordoet observeren.

Wil je deelnemen, dan kun je dit doorgeven t/m woensdag 13 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor deelname aan de meditatie vragen we je 12,50 (contact en gepast mee te nemen).

Wees welkom in de Ger op Frijlân!

Op vrijdagavond 15 februari om 19.30 kun je deelnemen aan de actieve Hartchakrameditatie - 2 van Karunesh. De meditatie werkt vanuit en met de hartenergie.

Een actieve meditatie is een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. De meditatie wordt op muziek gedaan en bestaat uit een combinatie van verschillende dans- en bewegingspatronen, eindigend met een eindontspanning.

Dit keer doen we de Hartchakrameditatie in een cirkel. Op deze manier stellen we de hartenergie van liefde en licht centraal. De rondstromende energie van de Ger zet vooraf al een krachtige energie neer, de zogeheten 0 - energie (de energie tussen hemel en aarde). Binnen deze energie kunnen we de energie van het hart vergroten in onszelf en delen met de wereld om ons heen.

Wil je deelnemen, dan kun je dit doorgeven t/m woensdag 13 februari. Voor deelname aan de meditatie vragen we je 12,50 (contact en gepast mee te nemen). 

Voor meer informatie over de Hartchakrameditatie kun je kijken onder deze link.

 

 

In de donkere dagen voor Kerst is het fijn om ons te verbinden met het Licht en met elkaar.

 
Graag nodig ik je daarom uit om deel te nemen aan de Lichtmeditatie op maandagavond 17 december van 19.30 - 20.30 uur. De avond zal bestaan uit een meditatie, welke wordt afgesloten met het gezamelijk zingen van een mantra, begeleid door gitaar.
 
Je hoeft voor deze avond geen ervaring te hebben met mediteren en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Elke jaar staat er ook een donatiepot voor een goed doel. Wie tips heeft voor een mooi, bijzonder en lokaal project, mag dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze manier hoop ik dat we gezamelijk een beetje licht kunnen brengen, daar waar het nodig is. 
 
Ik zou het fijn vinden om je te zien! Opgave kan tot 17 december 18.00 uur. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je aanmelden tijdens een les.

Een warme groet,
 
Elbrecht

Lichtmeditatie & Kerstborrel

Laat het licht van je wezen,
het bewust kennen van je ware zelf,
uitstralen naar de mensen om je heen.

Neil Douglas-Klotz

bala algemeen

 

Uitnodiging Lichtmeditatie en Kerstborrel

In de donkere dagen voor Kerst, is het fijn om ons te verbinden met het licht en met elkaar. Daarom nodigen we je ook dit jaar weer uit om op maandagavond 18 december om 20.00 deel te nemen aan de lichtmeditatie. De meditatie duurt ongeveer een half uur. Daarna is er een hapje en een drankje. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Elke jaar zetten we ook een donatiepot neer voor een goed doel. We zijn nog in beraad welk doel het dit jaar zal zijn.

We zouden het fijn vinden om je te zien! Opgave kan tot 16.00 uur op 18 december. Dit ivm de catering. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je aanmelden tijdens de les.

Een warme groet van het BALAteam

Workshops / Cursussen