bla

Met regelmaat biedt BALA workshops aan. Hieronder vind je de nieuwe data t/m december 2019:

 

Dynamische Meditatie: 20 september (Hartchakrameditatie II van Karunesh) en 15 november 2019 (Kundalinemeditatie van Osho) van 19.30 - 21.00 . Inbreng: 12,50 euro. Klik hier voor mee info.

 

Samen met Akkelien Medina Ekkers biedt BALA op 5, 12 en 19 juni een Yoga-Drieluik aan in de Ger op Frijlân.

Tijdens elke sessie van de Yoga-Drieluik starten we met het aanleren en ervaren van diverse meditatie- en ademtechnieken. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende invalshoeken en vormen van Yoga. Elke sessie ronden we af met NidraYoga (de slaap van de yogi's).

Heb je zin om je kortdurend op een intensieve manier te verbinden met yoga? Wil je graag meer leren over de achtergrond van meditatie en yoga? Kortom: vind je het leuk om het Yoga-Driekluik te volgen?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Frijlân, Boksumerdyk 5 te Leeuwarden.
Data: 5, 12 en 19 juni.
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Investering: € 75.- (Een losse sessie volgen kan ook en kost € 27,50)

We ontmoeten je graag!

Hartegroet van Akkelien Medina en Elbrecht
www.akkelienmedina.nl
www.balawergea.nl

Op vrijdag 15 maart kun je van 19.30 - 21.00 deelnemen aan de Kundalini-meditatie van Osho.

De Kundalini-meditatie is een actieve meditatievorm. Het afwisselend iets heel actiefs doen en dan tot stilte komen is een doeltreffende manier gebleken om onrust en stress om te zetten tot stilte en in balans zijn. Osho werkte heel bewust met de twee kanten: zijn actieve meditatietechnieken bestaat uit het combineren van westerse bio-energetische methoden met oosterse vormen van meditatie. Een actieve meditatie pakt zowel het probleem van de moderne hectiek en stress alsook het lage energieniveau waarmee mensen vaak hebben te kampen aan en is in wezen een zeer simpele methode waarbij het lichaam in trilling wordt gebracht.
De Kundalini-meditatie bestaat uit een kwartier schudden/trillen (vanuit je voeten), een kwartier jezelf laten gaan in dans en spontaan bewegen, een kwartier stil zitten of staan en luisteren naar muziek en een kwartier op de grond liggen en in stilte alles wat zich voordoet observeren.

Wil je deelnemen, dan kun je dit doorgeven t/m woensdag 13 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor deelname aan de meditatie vragen we je 12,50 (contact en gepast mee te nemen).

Wees welkom in de Ger op Frijlân!

Op vrijdagavond 15 februari om 19.30 kun je deelnemen aan de actieve Hartchakrameditatie - 2 van Karunesh. De meditatie werkt vanuit en met de hartenergie.

Een actieve meditatie is een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. De meditatie wordt op muziek gedaan en bestaat uit een combinatie van verschillende dans- en bewegingspatronen, eindigend met een eindontspanning.

Dit keer doen we de Hartchakrameditatie in een cirkel. Op deze manier stellen we de hartenergie van liefde en licht centraal. De rondstromende energie van de Ger zet vooraf al een krachtige energie neer, de zogeheten 0 - energie (de energie tussen hemel en aarde). Binnen deze energie kunnen we de energie van het hart vergroten in onszelf en delen met de wereld om ons heen.

Wil je deelnemen, dan kun je dit doorgeven t/m woensdag 13 februari. Voor deelname aan de meditatie vragen we je 12,50 (contact en gepast mee te nemen). 

Voor meer informatie over de Hartchakrameditatie kun je kijken onder deze link.

 

 

In de donkere dagen voor Kerst is het fijn om ons te verbinden met het Licht en met elkaar.

 
Graag nodig ik je daarom uit om deel te nemen aan de Lichtmeditatie op maandagavond 17 december van 19.30 - 20.30 uur. De avond zal bestaan uit een meditatie, welke wordt afgesloten met het gezamelijk zingen van een mantra, begeleid door gitaar.
 
Je hoeft voor deze avond geen ervaring te hebben met mediteren en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Elke jaar staat er ook een donatiepot voor een goed doel. Wie tips heeft voor een mooi, bijzonder en lokaal project, mag dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze manier hoop ik dat we gezamelijk een beetje licht kunnen brengen, daar waar het nodig is. 
 
Ik zou het fijn vinden om je te zien! Opgave kan tot 17 december 18.00 uur. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je aanmelden tijdens een les.

Een warme groet,
 
Elbrecht

Lichtmeditatie & Kerstborrel

Laat het licht van je wezen,
het bewust kennen van je ware zelf,
uitstralen naar de mensen om je heen.

Neil Douglas-Klotz

bala algemeen

 

Uitnodiging Lichtmeditatie en Kerstborrel

In de donkere dagen voor Kerst, is het fijn om ons te verbinden met het licht en met elkaar. Daarom nodigen we je ook dit jaar weer uit om op maandagavond 18 december om 20.00 deel te nemen aan de lichtmeditatie. De meditatie duurt ongeveer een half uur. Daarna is er een hapje en een drankje. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Elke jaar zetten we ook een donatiepot neer voor een goed doel. We zijn nog in beraad welk doel het dit jaar zal zijn.

We zouden het fijn vinden om je te zien! Opgave kan tot 16.00 uur op 18 december. Dit ivm de catering. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je aanmelden tijdens de les.

Een warme groet van het BALAteam

Speciaal voor meiden/jongens die de stap maken naar het voortgezet onderwijs, biedt BALA een korte cursus zelfverdediging aan.
Veel jongens en meiden moeten straks vanuit de dorpen of buitenwijken van de stad naar school fietsen. Voor ouders is het soms best spannend om je kind hierin los te laten.
Tijdens de zelfverdedigingscursus leren kinderen nuttige en handige trucs waarmee ze zich, mocht dit nodig zijn, in veiligheid kunnen brengen.
Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8) starten we op maandagavond 12 juni van 18.00 - 19.00 met een korte cursus van 6 bijeenkomsten.
Kosten: 75 euro.
Opgave kan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werken jouw stem en stemming samen?
Kun je jouw innerlijke stem horen en ervaren?
Je intuïtie spreekt, je lichaam spreekt en hoor je de stem van je hart?
Door je innerlijke stem te leren horen en ervaren, word je ook veel meer bewust van je stemming. Zo trek je naar je toe wat je graag wilt ontvangen in je dagelijkse leven.
Yoga en de wet van aantrekkingskracht helpen je jouw stem en stemming in balans te brengen. Dit is waar we mee gaan werken.
Yogaervaring is voor deze workshop niet nodig.
Datum: woensdag 14 juni. Tijd: 19.30 - 21.30. Investering: € 22.50
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor maandag 12 juni.

De komende maanden biedt Akkelien (www.akkelienmedina.nl) op de woensdagavond bij BALA Yogaworkshops aan. Deze workshops zijn los te volgen en je kunt je per keer opgeven. Hieronder vind je informatie over de eerste workshop:

Krachtig in je energieveld
We leven in een roerige tijd waarbij je heel gemakkelijk bij je zelf vandaan word gehaald.
Dan is het fijn als je weet hoe je dicht bij jezelf en in je eigen kracht kunt blijven.
In deze workshop kun je ervaren hoe je door middel van yoga en ander lichaamswerk,  jouw energieveld kunt aanvoelen, hoe deze werkt en hoe je deze bewust kunt versterken om zo in je kracht te blijven staan.
Locatie: Bala Wargea
Wanneer: woensdagavond 19 april 2017
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Investering: € 22.50
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste nieuws

Workshops / Cursussen