bla

Over BALA

Over BALA

Het woord BALA betekent ´kracht´.

Het aanbod van BALA draait om het (her)ontdekken van je eigen kracht, waardoor je je balans (her)vindt. Dit wordt gedaan door contact te maken met je krachtcentrum aan de hand van Weerbaarheidstraining, Yoga, Meditatie, Psychofysieke Hulpverlening en Slaapcoaching, gekoppeld aan bewuste aandacht voor je lichaam, fysieke oefeningen, gronding en ademhaling. Het gaat vooral om het fysiek ervaren van houding en gedrag, waardoor er een verandering in het doen en laten kan plaatsvinden. Het aanbod wordt zowel groepsgewijs als individueel aangeboden.

elbrecht duotoneToen ik mijn studie SPH in 2001 afrondde, ging ik aan het werk in hulpverleningsland. Hoe mooi dit werk ook was, gaandeweg de jaren voelde ik toch dat ik iets miste. Het voelde alsof er een stap werd overgeslagen. Zo kwam ik op het pad van de Weerbaarheid. Deze psychofysieke methodiek zet mensen in hun kracht vanuit lichamelijk ervaren (dus niet alleen praten) en het werkt bovendien preventief. Maar ik wilde nog meer, ik zocht naar verdieping. En zo belandde ik bij yoga en (dynamische) meditatie. Yoga betekend ‘verbinding’. En dat is wat yoga voor mij is: mij verbinden met mezelf, voelen wat er zich diep van binnen in mij afspeelt. Maar ook: verbinding met anderen, echt contact maken. De combinatie van Weerbaarheid met Yoga is misschien verrassend, maar vult elkaar juist fantastisch aan: voelen wat je werkelijk wilt en dan je leven zo voor jezelf inrichten dat je in kracht en balans je leven kunt leiden.

Binnen de Yoga ontdekte ik overigens hoeveel mensen lijden aan slaapproblemen. En zo ontstond de Slaapcoaching, die perfect aansluit bij de ontspanning van de Yoga.
Het starten van mijn eigen bedrijf BALA is een droom die uit is gekomen. Omdat ik nu, geheel vanuit mijn eigen visie, met mensen aan de slag kan gaan. Vanuit beweging, vanuit echt contact, met als doel om mensen te laten zijn wie ze werkelijk zijn. Het bedrijf startte ooit in Wergea. Tegenwoordig is mijn werkruimte een Ger (Yurt) op Frijlân, vlak onder Leeuwarden. 

Ik ben werkzaam in verschillende sociaal-, culturele-, en hulpverleningsinstellingen als Coach, Trainer, Hulpverlener, Weerbaarheidstrainster en Yogadocente. Daarnaast ben ik als intervisor en examinator verbonden aan de Post-HBOopleiding tot Weerbaarheidstrainer van de PONSacademie. 

Wees welkom en kijk gerust rond op de website voor meer informatie!
Hieronder kun je nog extra informatie vinden over mijn samenwerkingspartners en docenten die bij BALA lesgeven.


Samenwerkingspartners

Meinema Mediation (Meditation)
AkkelienMedina (Yoga)
AjaniYoga (Yoga en Meditatie)
Youcandoit (Weerbaarheid)
Frosk (Mindfulness voor kinderen en jongeren)
Ponsacademie (PostHBO Weerbaarheid)

 

 

 

Op de hoogte blijven

Er is geen lijst beschikbaar.
Joomla Extensions powered by Joobi

Lees hier alle nieuwsbrieven

Workshops / Cursussen