bla

yogaMindful Hathayoga:
een zachte yogavorm voor iedereen

Hathayoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). De Mindful Hathayoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana's, maar wordt in de lessen gecombineerd met dynamische bewegingen.

De lessen zijn zacht en invoelend en worden aangepast naar ieders niveau, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen en alle leeftijden. Ook wanneer je bijvoorbeeld last hebt van blessures, fybromyalgie, gewrichtsklachten of overgewicht. Hathayoga geeft je een sterk en soepel
lichaam, een betere doorbloeding, meer energie en een beter concentratievermogen. Daarnaast kom je door Mindful Hathayoga ook in contact met je innerlijke kracht, via bewuste aandacht voor je lichaam en je ademhaling. Je lichaam is een bron informatie, waarnaar je leert luisteren.


In 1 uur doe je circa 10 oefeningen, varierend van ontspanningsoefeningen tot staande, zittende en liggende yogahoudingen. We sluiten af met een diepe ontspanning van 10 tot 15 minuten.


De les wordt gestart met een Friestalige meditatie, zodat zowel Nederlandstaligen als Friestaligen de yoga kunnen ervaren in hun eigen taal.


Workshops / Cursussen